GÖRÜNTÜLÜ

YPJ Komutanı Berlin’de anıldı

34 yıldır aktif bir şekilde mücadele yürüten ve en son YPJ komutanı olan şehit Zozan Hesekê, Berlin’de düzenlenen etkinlikle anılırken, devrim kazanımlarının korunması için mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

ŞEHİT ZOZAN HESEKÊ

3 Nisan 2024 tarihinde şehadete ulaşan Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Komutanı Zozan Hesekê (Munewer Fatîme) için Almanya’nın başkenti Berlin’de anma etkinliği düzenlendi.

Dest-Dan Kadın Meclisi ve Özgür Kurdistanlılar Meclisi’nin (Nav Berlin) organize ettiği anmaya şehit Zozan Hesekê’nin aile yakınları ve Kurdistanlılar katılım sağladı.

Anma, Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin son 34 yılına emek veren şehit Zozan Hesekê şahsında tüm Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı.

Zozan Hesekê’nin ailesi adına konuşan Raman Fatimî, “Halam 34 yıldır özgürlük mücadelesi yürütüyordu. Özgür dağlarda, Şengal’de, Kobanê’de mücadele etti ve özgürlük uğrunda şehit oldu, bu nedenle Zozan Hesekê hepimizin şehididir” dedi.

PYD Avrupa Temsilcisi Mizgîn Ehmed ise, şehit Zozan Hesekê ile olan anılarından bahsetti. Mizgîn Ehmed, “Rojava’da bir yandan savaş sürerken bir yandan da inşa devam ediyordu. Rojava’da sadece askeri anlamda savaş verilmedi; dil devrimi, kültür devrimi, kadın özgürlüğü; yani Demokratik Konfederalizm ile inşa edilmiş köklü bir devrim yaşandı. Kürt kazanımlarına düşman olan Türk devleti, Kürt halkının bulunduğu her yerde Kürt katliamları gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu nedenle bizler bulunduğumuz her alanda kazanımlarımıza sahip çıkarak, mücadelemizi yükseltmeliyiz” diye konuştu.

Anma, sinevizyon gösteriminin ardından atılan “Şehîd namirin” sloganı ile son buldu.