Arjantin Devlet Başkanı hakkındaki suçlamalar düştü

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'in İran ile gizlice anlaşmaya varmakla suçlandığı dava dilekçesi federal mahkeme tarafından reddedildi.

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'in İran ile gizlice anlaşmaya varmakla suçlandığı dava dilekçesi federal mahkeme tarafından reddedildi.

Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, 1994 yılında Arjantin-İsrail Derneği'ne düzenlenen ve 85 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda İran'ın oynadığı rolü gizlemekle suçlanıyordu.

Arjantin'de federal mahkeme, Kirchner'e 1994'teki bombalı saldırıyla ilgili suçlamalar yönelten dava dilekçesini reddetti.

26 Mart Perşembe günü yargıç Daniel Rafecas, dava dilekçesinin soruşturma açılmasını gerektirecek asgari koşulları sağlamadığını belirtti.

Söz konusu dava dilekçesi Ocak ayında evinde ölü bulunan Savcı Nisman tarafından hazırlanmıştı.

Nisman'ın ölümünden sonra davayı devralan savcı Pollicita, Devlet Başkanı Kirchner, geçtiğimiz Şubat ortasında devlet başkanı hakkında soruşturma açmıştı.

Devlet Başkanı Kirchner'i, 1994'teki bombalı saldırıda İran ile işbirliği yapmakla suçlanan savcı Nisman 18 Ocak'ta evinde ölü bulunmuştu. Apartman dairesinde başından vurulmuş olarak bulunan savcının şüpheli ölümü ülke genelinde protestolara neden olmuştu.

 

Savcı Nisman'ın ölümünde olağan şüpheli durumuna düşen Devlet Başkanı Kirchner ise Savcının ölümüyle bir ilgisi olmadığını söylemişti. Kirchner, savcının istihbarat servisinin yanlış bilgileri ile yönlendirildiğini iddia ederek, ülkedeki istihbarat servisini kaldırma girişiminde bulunmuştu.

 

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 1994'te Arjantin-İsrail derneğine düzenlenen bombalı saldırıda 85 kişi hayatını kaybetmişti. Bugüne kadar saldırının failleri bulunamadı.