Düşen uçağın pilotu depresyondaydı ve olay günü raporluydu!

Alman havayolu şirketi Germanwings'ai ait Airbus A320 yolcu uçağının düşüşüne ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Alman havayolu şirketi Germanwings'ai ait Airbus A320 yolcu uçağının düşüşüne ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Karakutudan çıkan bilgiler ışığında yardımcı pilotun bilerek uçağı inişe geçirdiği belirtilirken, Alman Bild gazetesi pilot yardımcısı Andreas Lubitz, bundan altı yıl önce ağır bir depresyon geçirdiğini yazdı.

Resmi belgelere ulaştıklarını belirten gazete, pilot Lubitz'in 2009'da "ağır bir depresif dönem" geçirdiğini ve bu nedenle psikolojik tedavi gördüğünü iddia etti.

Düsseldorf Savcılığı da pilot Lubitz'in psikolojik rahatsızlığını şirketten sakladığını açıkladı. Savcı Ralf Herrenbrueck, olay günü Lubitz'in raporlu olduğunu ve raporu evinde yırtılmış halde bulduklarını söyledi.

Yardımcı pilotun bu raporu "işvereni ve iş arkadaşlarından sakladığı" sanılıyor. Sözkonusu rapor Lubitz'in evinde yapılan aramada bulundu.

Arama sırasında bir intihar notu ya da uçağı siyasi veya dini nedenlerle düşürdüğüne dair herhangi bir kanıt bulunamadığı bildirildi.

Bild gazetesi ayrıca güvenlik kaynaklarına dayanarak, kokpitten çıktıktan sonra bir daha içeri giremeyen pilotun felaketi önlemek için kapıyı bir balta ile açmaya çalıştığını yazdı.

Germanwings şirketinin bir sözcüsü, baltanın A320 uçağının güvenlik ekipmanının bir parçası olduğunu söyledi.

Alman Lufthansa havayolları şirketine bağlı ucuz tarifeli uçuş gerçekleştiren Germanwings şirketi uçağı 24 Mart Salı günü Fransız Alp dağlarında düştü.

146'sı yolcu 6'sı mürettebat olmak üzere 150 kişiyi taşıyan uçak Barselona'dan Düsseldorf'a yol alıyordu. Kazada kurtulan olmadı.

Marsilya savcısı Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, düşüş sırasında kokpitte tek bir pilotun olduğunu doğruladı.

Bu ilk bilgilere göre kısa bir süreliğine yerinden kalkan pilot bir daha içeri giremedi. Acil prosedürlerle de kapı açılmadı. İçerdeki yardımcı pilot tek kelime konuşmadı. Nefes alışverişin normal görünüyordu. İniş düğmesine bastı ve kendi iradesiyle uçağı imha etti.