İmralı’ya sevkedilen tutsak Yıldırım Bolu’ya gönderildi

İmralı'ya sevk edilen 5 tutsaktan Mehmet Sait Yıldırım sağlık sorunları olduğu ve tam teşekkülü bir hastaneye yakın bir cezaevinde tutulması gerektiği için tekrardan Bolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi.

İmralı'ya sevk edilen 5 tutsaktan Mehmet Sait Yıldırım sağlık sorunları olduğu ve tam teşekkülü bir hastaneye yakın bir cezaevinde tutulması gerektiği için tekrardan Bolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi. Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının ve ailelerin tutsaklarla görüşmek için yaptıkları başvurular ise "gemi bozuk" gerekçesiyle reddedildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yanında bulunan 5 tutsağın farklı cezaevlerine gönderilmesinin ardından İmralı Adası'na sevk edilen yeni tutsaklardan Mehmet Sait Yıldırım'ın sağlık durumu sebebiyle tam teşekkülü bir hastaneye yakın bir cezaevinde tutulması gerektiği için tekrardan Bolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edildiği öğrenildi. 

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının müvekkilleri Öcalan, adaya yeni sevk edilen tutuklulardan Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları başvurulara da olumsuz yanıt verildi. Avukatlara "gemi bozuk" gerekçesi sunularak görüşmenin gerçekleştirilmeyeceği bildirildi. 

Ailelerin yakınları ile görüşmek için yaptıkları başvurulara da olumsuz yanıt verildi. Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın yanı sıra tutsaklardan Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş'ın yakınlarının İmralı Adası'na giderek yakınları ile görüşmek için yaptıkları başvuruya da "gemi bozuk" gerekçesi sunuldu.