Saime ve Celal Aşkın kardeşler Berlin’de anıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de 1985 yılında Xaxurke'de yaşamını yitiren PKK’nin öncü kadrolarından Saime Aşkın (Delal) ve 1980 Dersim'de yaşamını yitiren kardeşi Celal Aşkın için anma toplantısı düzenlendi.

Anma etkinliği Berlin Kürt Demokratik Toplum Merkezi ve Berlin Kadın Meclisi (DESTDAN) tarafından organize edildi. Sunumunu Xelef Çelik'in yaptığı anmaya Aşkın ailesi, Demokratik Aleviler Federasyonu (FEDA),  Civaka İslamiya Kurdistan Federasyonu (FCİK) ve Kürdistan Ezidiler Konfederasyonu (FKE), Kültür Akademisi ve kurum temsilcilerinin yanısıra kalabalık bir kitle katıldı.

Anmada PKK Yürütme Komitesi ve PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi tarafından Aşkın ailesine yazılan mektup okundu. Anmada Aşkın ailesi adına konuşan Saime Aşkın'ın kardeşi Ümit Aşkın gösterilen dayanışmaya teşekkür ederek şunları söyledi: “Dersim'de PKK ile ilk temas kuran birkaç aileden biriydi. Kardeşim kadın kimliğiyle parti kuruluşunda yer alarak inandığı değerleri için mücadele etti. Saime'nin bu konuda birikimi vardı ve duruşu netti. İlk Urfa'da başladı ve oradaki mücadeleye katkısı büyüktür. Bu kaybın aydınlatılması bizi rahatlattı. Tüm şehitlerimizin anısına bağlıyız.”

Daha sonra konuşan Şehit Aileleri Kurumu Eş başkanı Salih Ciziri ise “Şubat ayının Başkan Apo’ya yönelik uluslararası komplo nedeniyle acının ve öfkenin yoğunlaştığı bir ay. Şehitleri sözcüklere sığdırmak zordur. Bu gerçeklik karşısında kendimizi görmek ve sorgulamak durumundayız” dedi.

Ayrıca DESTDAN Berlin Kadın Meclisi, Kültür Akademisi adına Şiyar Munzur, Berlin NAVDEM adına Muharrem Aral, Berlin Şehit Aileleri Komisyonu adına Daye ve DESTDAN Berlin Kadın Meclisi temsilcisi tarafından konuşmalar yapıldı.

Anmada Şehit Aileleri Kurumu Eş Başkanı Salih Ciziri tarafından Saime Aşkın'ın kardeşi Songül Aşkın'a “Şehitlik Beratı” verildi.